Francuz o Đokoviću: “Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…”

Tenis 04. feb 202320:105 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Enco Couacaud, jedini teniser koji je osvojio set protiv Novaka Đokovića na Australian openu, kaže da mu je čudno kako je srpski teniser igrao sa povredom.

Direktor Australian opena Craig Tiley rekao je da je Đoković igrao sa rupturom od tri centimetra u zadnjoj loži.

U drugom kolu, Couacaud je izgubio od Đokovića sa 6:1, 6:7 (5-7), 6:2, 6:0.

“Teško je odgovoriti, prvi put sam igrao s njime. Između TV-a i realnosti, nema mnogo razlike. Kasnije je rekao da ima tu povredu, veliku povredu, mnogi borbeni sportisti povrijeđeni ne mogu da nastave. Nadal se povrijedio, više nije mogao da trči. Mbappe je bio van terena dvije sedmice. A to su najveći sportisti, ne oni koji nemaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je poverovati da samo jedan čovjek na svijetu to može“, rekao je Couacaud za Tennis Actu.

Na pitanje može li sebe da zamisli da igra sa tom povredom, 27-godišnji Francuz odgovara:

“Ne mogu. Nemam ni njegov nivo, ni njegovo tijelo, ni pristup tretmanima koje on ima. Ali kada se uzmu primjeri Nadala ili Mbappea, a pogotovo Rafe – on na Wimbledonu nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan. Kada vidiš najveće sportiste koji ne mogu da izađu na teren, a drugi osvaja Grand slam tako što 15 dana igra stalno… Djeluje malo nategnuto. Nije isto ni da li je hronični bol ili povreda. Neke sitnice mi nemaju smisla. Meni su u Francuskoj uvijek govorili da se ne istežem kad sam povrijeđen, a vidio sam da se Novak sve vreme istezao. Rekao sam sebi: ’Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno…’ On ima svoje ljude, ja sam daleko od svega toga da sudim o autentičnosti, ali istina je da je u to teško povjerovati“.

REUTERS/Loren Elliott

Couacaud je rekao i da mu je meč sa Đokovićem bio najveći u karijeri.

Raduje me to što smo set i po bili ravnopravni. Kada prolaziš kroz hodnik na Rod Laver areni i vidiš da je devet puta uzimao titulu… Ja ni turnir na svom Mauricijusu ne bih mogao deset puta da osvojim. To su stvari s druge planete. Ipak, nisam osjeća pritisak, osjećao sam se sretnim što je Novak tu iza mene“, zaključio je Francuz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar