Omiljeni turnir Novaka Đokovića donio historijsku odluku

Tenis 03. okt 202308:47 0 komentara
REUTERS/Hannah Mckay

Na prvu loptu ne djeluje kao velika stvar da se turnir produži za jedan dan, ali nekim teniserima to može da znači.

Među teniserima na koje će uticati velika promjena je će se naravno naći i Novak Đoković, rekorder po broju osvojenih titula i aktuelni šampion turnira iz Melbourna, mada se dan duže odnosi na uvodnu fazu turnira.

To u praksi znači da će AO počinjati u nedjelju umjesto u ponedjeljak, a Craig Tiley, direktor turnira tvrdi da je to odlučeno na osnovu razgovora sa teniserima.

“Poslušali smo mišljenja igrača i publike i uzbuđeni smo što smo donijeli rješenje kojim će se smanjiti broj jako kasnih završnica mečeva, dok se zadržava fer i ujednačen raspored na svim terenima“, kaže Tiley.

Dodatni dan će ipak značiti u smislu boljeg pravljenja rasporeda, što može da olakša i organizatorima i teniserima, premda konkretno Đokoviću dan duže u startu ne bi značio mnogo mada na duže staze može da bude povoljan za oporavak između mečeva.

Osim toga, pošto se smanjuje broj mečeva sa tri na dva u dnevnim terminima, što sužava mogućnost kasnih završetaka mečeva.

“Dodatni dan će to i omogućiti, poboljšavajući raspored i za navijače i za učesnike. Prva runda će se tako igrati tri dana, umjesto dosadašnja dva, čime će navijači imati dodatni dan nevjerovatnog tenisa, zabave, hrane i porodičnog uživanja. Svake godine naš tim radi naporno da privuče navijače na događaj koji donosi osjećaj nečeg novog i uzbudljivog, a ovo je još jedna prilika da napreduje ono što već sada jeste najveći svjetski sportski događaj u januaru“, navodi Tiley.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

JOŠ SPORTA: