Princ William i Kate doputovali u New York

Svijet 08. dec 201412:00 > 12:04
Izvor: EPA

Britanski princ William i supruga Kate doputovali su u svoju prvu posjetu New Yorku koja će uključiti posjetu centru za dječji razvoj u Harlemu te muzeju i spomeniku stradalim u terorističkom napadu 11. septembra 2001. na New York.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea dolaze u trenutku kad se grad suočava sa serijom noćnih uličnih protesta protiv policijskog nasilja.

Tokom posjeta par će se nakratko razdvojiti kad će William u ponedjeljak otići u Washington na susret s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući. Princ će također sudjelovati u Washingtonu u radu konferencije o krijumčarenju slonovače.

Prva dama New Yorka Chirlane McCray pratit će vojvotkinju Kate na susret s mladima u Northside centru za dječji razvoj u Harlemu koji pruža usluge obiteljima koje žive u visokorizičnim četvrtima.

Centar, čiji je cilj borba protiv rasizma, utemeljili su naučnici čija se istraživanja spominju u odluci američkog Vrhovnog suda o neustavnosti segregacije u javnim školama.

VEZANE VIJESTI

Večeras će kraljevski par će biti u Brooklynu na košarkaškoj utakmici između Brooklyn Netsa i Cleveland Cavaliersa u Barclays centru. U utorak par, koji očekuje drugo dijete u aprilu, obići će muzej i spomenik žrtvama terorističkog napada na New York.

Princ William i Kate sastati će se među ostalim i s bivšom državnom sekretaricom Hillary Rodham Clinton i njezinom kćeri Chelseaom koja je nedavno također postala majka.

Svoju posjetu završit će dobrotvornom večerom u Metropolitan muzeju za umjetnost u utorak navečer na kojem će se prikupljati donacije za škotski univerzitet St. Andrews na kojem se kraljevski par upoznao i diplomirao.