Trumpov advokat: Imamo dokaze o prevarama koji mogu promijeniti rezultat izbora

Svijet 19. nov 202023:01 > 23:02
Izvor: MANDEL NGAN / AFP

Advokat američkog predsjednika Donalda Trumpa Rudy Giuliani izjavio je kako njegov tim posjeduje dokaze koji ukazuju na masovne prevare na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i koji bi mogli preokrenuti rezultat izbora u Trumpovu korist.

Prema neslužbenim rezultatima na predsjedničkim izborima 3. novembra, u SAD-u je pobijedio bivši potpredsjednik te zemlje i kandidat Demokratske partije Joe Biden, međutim u Trumpovom taboru tvrde da je bilo prevara na izborima i nisu priznali izborni poraz.

Giuliani je večeras u sjedištu Republikanske partije u Washingtonu novinarima kazao da Biden nije pobijedio na izborima, već da je naštimao izbore.

On tvrdi da su se dogodile prevare širokih razmjera, a i pravosudne institucije je optužio za nevjerovatnu pristrasnost u korist Demokratske partije i Bidena.

“Spremamo tužbe u Georgiji i drugim ključnim saveznim državama. Ako prebrojite samo pravno ispravno iskorištene glasačke listiće, Trump je pobijedio i u Winconsinu sa značajnom razlikom. U Pensylvaniji smo mi pobijedili sa 300.000 glasova“, kazao je Giuliani.

Trumpov advokat Giuliani također tvrdi da su na izbore u SAD-u imale značajan uticaj komunističke države, poput Kine, Venecuele i Kube.

Iako je iznio ozbiljne optužbe na izborni proces u SAD-u, pažnju na konferenciji za novinare Giuliani je privukao i jednim nesvakidašnjim detaljem.

Tokom konferencije mu se niz lice slijevala crna boja sa svježe ofarbane kose.

Ta pojava je brzo postala hit na društvenim mrežama i donekle je zasjenila izjave koje je Giuliani dao.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad