Ne sviđa vam se novi feed na Instagramu? Evo kako možete vratiti stari

Tehnologija 01. avg 202212:49 > 13:40
Izvor: Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia

Instagram možda poduzima korake i polako poništava redizajn inspirisan TikTokom te smanjuje broj preporučenih objava, no to i dalje neće spriječiti predložene sadržaje od iskakanja na vašem feedu.

Verge piše o načinu poništavanja promjena koje je u jednom od svojih Storiesa spomenuo čak i Instagramov šef Adam Mosseri. Naime, moguće je na 30 dana “uspavati” preporuke i predložene objave od pojavljivanja na vašem Instagramu, a za sve vam treba samo nekoliko pritisaka prstom.

Prvo što treba napraviti je skrolati niz Instagram i naići na preporučenu objavu. Možete je prepoznati po objašnjenjima načina na koji je ta objava stigla do vas.

U gornjem desnom uglu objave pritisnite na X, nakon čega ćete dobiti tekst koji potvrđuje da je ova objava skrivena. Iz ispisanih opcija pritisnite na utišavanje svih predloženih objava u feedu na 30 dana.

Nakon toga će se pojaviti zelena kvačica s potvrdom da vaš feed narednih 30 dana neće sadržati predložene objave. Vodite također načina da gašenjem predloženih objava nećete zaustaviti brojne reklame.

Za kraj, ne zaboravite da možete aktivirati hronološki poredak u feedu pritiskom na logo Instagrama u gornjem lijevom uglu te biranjem opcije Following.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar