Ribice trošile novac i otkrile kreditnu karticu vlasnika dok su “igrale” igricu

Tehnologija 26. jan 202313:03
Youtube screenshot, Mutekimaru Channel

Ribice kućni ljubimci potrošile su novac i otkrile podatke kreditne kartice njihovog vlasnika hiljadama ljudi tokom prijenosa uživo, javlja Sky News.

Incident se dogodio tokom neobičnog eksperimenta japanskog YouTubera, koji je želio da vidi da li njegove ribice mogu same preći video igricu.

Koristeći web kameru usmjerenu na njihov akvarijum i softver za praćenje pokreta kako bi pratio njihove pokrete i preveo ih u komande, Mutekimaru je postavio svoje ribice da “igraju” najnoviju Pokemon igricu na konzoli Nintendo Switch.

Na snimku se vidi kako plivaju preko mreže koja je mapirana na dnu akvarijuma, a svaki kvadrat je označen komandom na kontroloru Switch-a.

Sky News navodi da su ribice uspjele preći prethodnu igru u serijualu Pokemon i trebalo im je nešto više od 3.000 sati za to.

U jednom trenutku se igrica ugasila a Mutekimaru se udaljio od konzole. Međutim, konzola je nastavila da prima komande od ribica.

Na kraju su ribice uspjele doći do online prodavnice konzole, te su uspjele dodati 500 jena (3,10 funti) na Mutekimaruov račun tamo koristeći kreditnu karticu koja je bila pohranjena na njegovom Switchu. Također su otkrile detalje kartice svima koji su gledali prenos.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar