Smijenjen Bilal Šuman

Sport 17. feb 202118:29 > 18:30 1 komentar
N1

Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donio je odluku o smjeni Bilala Šumana, selektora muške seniorske reprezentacije.

Prilikom donošenja odluke članovi Izvršnog odbora vodili su se posljednjim lošim rezultatima bh. rukometaša u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine, kada su poraženi od Estonije, a zatim istog rivala u neubjedljivoj igri na domaćem parketu savladali sa nedovoljnih dva gola razlike. Time je doveden u pitanje plasman BiH na EURO 2022.

Šumanu je zbog zasluga koje je imao u odlasku bh. reprezentacije na prvo Evropsko prvenstvo u istoriji prošle godine u Austriji. Norveškoj i Švedskoj, ponuđena pozicija sportskog direktor svih muških selekcija.

Iz izvora bliskog Rukometnom savezu BiH Anadolu Agency (AA) saznaje da će Šumanov nasljednik biti iskusni i provjereni hrvatski trener 54-godišnji Ivica Obrvan, koji je prihvatio ponuđene uslove. Ostaje još da iz RS BiH ozvaniče njegovo imenovanje.

Obrvan je tokom karijere vodio mnoge klubove, među kojima se izdvajaju Zagreb, Gorenje Velenje i Chambery, a jedno vrijeme bio je selektor Sjeverne Makedonije.

Također, na današnjoj sjednici Izvršni odbor je imenovao Elmira Grančanovića za direktora ženske rukometne reprezentacije BiH. Kada je riječ o izboru selektora bh. djevojaka o toj temi IO će raspravljati nakon što dobije prijedloge kandidata od Stručne komisije RS BiH.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare