U akciji "UNA 2016“ uhapšen Galijašević i još tri osobe

Vijesti 15. jun 201612:38 > 12:42
Pixabay.com

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jutros su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog Kantona započeli sa realizacijom operativne akcije "UNA 2016“ na području općine Bihać tokom koje je, između ostalih, uhapšen i gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević, saopćeno je iz FUP-a.

“U sklopu navedena akcije, lišen je slobode gradonačelnik Grada Bihać E.G, zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio krivično djelo ‘Primanje dara ili drugih oblika koristi’ iz člana 380. stav 3. KZ F BiH. Pored gradonačelnika Grada Bihaća, lišena su slobode još tri osobe incijala A.G., S.T. i J.S, koja se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom”, istakli su iz FUP-a.

U toku je pretres službenih prostorija Gradske uprave Grada Bihać na osnovu naredbe općinskog suda u Bihaću.

Nakon što se okončaju pretresi službenih prostorija Gradske uprave Grada Bihać, osobe lišene slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu biti predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog Kantona, odnosno postupajućem predmetnom tužitelju.

Realizacija ove operativne akcije se nastavlja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.