Među uhapšenima advokati Hamzić i Hrvačić

Vijesti 14. feb 201712:06 > 12:43
N1

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Federalna uprava policije provela je akciju na širem području Kantona Sarajevo. N1 saznaje da su među uhapšenima advokati Esad Hrvačić i Ismet Hamzić.

Kako je za N1 potvrdila portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, uhapšene osobe se terete za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

N1

Kako navode iz Federalne uprave policije, nakon višemjesečne istrage u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom operativne akcije “Kurir” na području navedenog Kantona. Značajnu ulogu u realizaciji ove operativne akcije pruža Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te Ministarstavo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na 10 lokacija na području Sarajeva.

Radi se o osobama koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima “organizovani kriminal”, a u vezi sa krivičnim djelima “zloupotreba položaja ili ovlaštenja” i “krivotvorenje službene isprave”.

https://twitter.com/EmirAletic/status/831474973529276416

Nakon izvršenih pretresa lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.