Ef. Pašić za N1: Moglo je biti svašta

Vijesti 21. sep 201713:01 > 13:19
N1

Nakon što je rano jutros u naselju Duhri u Kiseljaku imamu Mustafi ef. Pašiću zapaljen automobil koji se nalazio u garaži pored njegove porodične kuće, posjetili smo to mjesto te razgovarali sa imamom.

Ef. Pašića je posjetio i muftija sarajevski Enes ef. Ljevaković.

Nadamo se da napad na kuću, porodicu i na nas imame nije u svjetlu nemilih scena kojim smo svjedočili iz Kiseljaka i da će se ovaj događaj rasvijetliti. Pozivamo Srednjobosanski kanton da se uključi“, izjavio je ef. Ljevaković.

Imam iz Kiseljaka nam je kazao kako je njegova supruga zabrinuta nakon ovoga događaja te istakla kako ne želi dalje živjeti u naselju Duhri. “Žena mi je odmah rekla da neće da živimo više ovdje, hoće da idemo sa djecom u neko drugo mjesto“, izjavio je za N1.

Ef. Pašić je naveo da su njegova djeca sinoć čula lupanje vratima, a da su nakon što su pogledali kroz prozor, vidjeli plamen u garaži.

“Nisam razmišljao, sišao sam u pidžami i izvlačio sam auto. Bio je zapaljen na tri mjesta – kod rezervoara, krov i naprijed hauba – motor. Da nismo čuli, moglo je biti svašta. Ali Bog je htio da ne bude“, naglasio je ef. Pašić.

Rijaset Islamske zajednica u BiH i Stranka demokratske akcije su osudili ovaj događaj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

N1
N1
N1
N1
N1
N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.