PDP: Politički nastup vratiti u okvire borbe argumentima

Vijesti 21. jan 201815:03 > 15:06
Izvor: N1

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra neophodnim da se politički nastup i rječnik u Republici Srpskoj vrate u okvire pristojne borbe argumentima, a ne uvredama.

PDP navodi da sve što je poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Milica Marković posljednjih nekoliko dana izgovorila na račun ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka nije tačno, te da rječnik koji je koristila ne pristaje bilo kome, pogotovo ne jednoj dami u politici.

Osim zastrašujuće činjenice da je sadržaj njenih izjava apsolutno neistinit, istovremeno nam je žao što je vladajuća partija od svojih predstavnika i predstavnica napravila nervozne klonove neprimjerenog rječnika i necivilizovanog političkog nastupa“, navodi se u saopštenju PDP-a.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković ocijenila je da je Igor Crnadak najbeskrupuloznija ličnost u istoriji Republike Srpske, koja poziciju ministra inostranih poslova koristi za ličnu korist, te da “laže” kada kaže da se protiv nje vodi međunarodna korupcijska istraga.

Markovićeva smatra da je Crnadak, kada se govori o tome ko pravi korist, a ko štetu Republici Srpskoj, “prvi na ljestvici ogromnih štetočina koje prave štetu i rade sve protiv Republike Srpske i u Sarajevu i u svijetu”.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak ocijenio je juče da Markovićeva svojim izjavama i potezima “nanosi nemjerljivu štetu Republici Srpskoj”.

Crnadak je istakao da “istetovirani tipovi sa dosijeima o teškim krivičnim djelima ne treba da se slikaju sa predsjednikom Republike Srpske, da sjede u klupama Narodne skupštine” i ocijenio da ovakve pojave nanose nemjerljivu štetu Srpskoj, iako je, kako tvrdi, “Markovićevoj ugodno u takvom društvu, jer se ona grozi bilo kakvog reda i poštenja”.