Komisija za odbranu i sigurnost BiH u posjeti Srbiji

Vijesti 27. mar 201807:36 > 07:40
Izvor: N1

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i njegovi zamjenici Borislav Bojić i Borjana Krišto boravit će od 27. do 29. marta u radnoj posjeti institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srbije.

Tokom boravka u Beogradu, delegacija Zajedničke komisije (u kojoj će biti i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović) imat će sastanke sa predstavnicima Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Republike Srbije.

Na tim sastancima bit će razmijenjena iskustva u radu parlamentarnih odbora, a razgovarat će se i o stanju u sektoru odbrane Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, kao i o stanju i zaštiti ljudskih prava pripadnika oružanih snaga.

“Radna posjeta delegacije Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Bosne i Hercegovine institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srbije bit će realizirana uz podršku Misije OSCE-a u BiH”, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.