Kerim Mudželet pušten na slobodu

Vijesti 23. apr 201811:34 > 11:44
N1

Azra Bavčić, portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je za N1 da je Kerim Mudželet iz pritvora pušten 19. aprila po rješenju Kantonalnog suda. U decembru 2016. godine je Mudželet osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio Jelenu Opričić, državljanku Srbije.

Kako Oslobođenje nezvanično saznaje, ova odluka je uslijedila jer Vijeće sarajevskog Kantonalnog suda, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, nije donijelo novu presudu u roku od godine dana, a koliko je prošlo od momenta kada je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu presudu.

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz decembra 2016. godine, pored osuđujućeg dijela, Mudželetu je izrečena mjera zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine. On je 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, brzinom od 97 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi.

Nakon što je izgubio kontrolu, Mudželet je vozilom udario Opričić koja se nalazila pored tramvajske stanice u blizini Predsjedništva BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.