Od jutarnjih sati volonteri i dugogodišnji radnici Narodne Kuhinje "Stari Grad", na čelu sa tetkom Zilhom, rade na pripremi redovnih obroka, ali i iftara za postače. Uživo smo bili u Narodnoj kuhinji "Stari grad", Zilha Šeta za Novi dan kazala je da je jutarnja kuhinja jako bogata zahvaljujući donaciji rahmetli Agana Hodžića.
Govoreći o radu radu Narodne Kuhinje “Stari Grad” tetka Zilha je kazala da kuhinja tokom ramazana od 17 sati priprema 200 obroka za postače a svaki dan pripremi 1023 obroka. Svi obroci su dosta kvalitetni. Šetu posebno raduje osjetljivost građana koji osjete potrebu da radost praznika podjele sa korisnicima Narodne Kuhinje “Stari Grad”.
“Grah sa suhim mesom za redovne korisnike je gotov, kazani spremni, otišlo za 150 ljudi u Tarčin. Ovdje nastavljamo podjelu za 1023 ljudi svaki dan, redovnih a imamo i za postače od 17 sati to je 200 korisnika. Lijepo je usporediti, jutarnja kuhinja je kantonalna i oni nas finansiraju i imamo prilično kvalitetan jelovnik, osim što fali malo vioća ili povrća ali to nadoknade građani. Da li bio Božić, Uskrs, Vaskrs ili državni praznici bez ikakvog povoda građani osjete tu potrebu da podjele radost svih tih praznika sa nama. Evo sada i u ramazanske dane, imamo jedan Bajram, pa Kurban bajram gdje nas posebno pripaze. Hrane ima dovoljno. Građani osjete, donesu i što je najvažnije iftari su jako bogati. Jutarnja kuhinja je jako bogata zahvaljujući donaciji, čuli ste nedavno za donaciju rahmetli Agana Hodžića koji je ostavio svim kuhinjama u Bosni i Hercegovini. Od Sarajeva do Banjaluke”, kazala je Šeta.
Podsjećano, Agan Hodžić, Kanađanin rodom iz Bosne i Hercegovine je testamentom ostavio milion konvertibilnih maraka za tri narodne kuhinje u našoj zemlji.