Zolj, Kurić i Babić se susreli sa srebrenim odbojkašima

Vijesti 25. jul 201814:21 > 14:29
Fena

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić i ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić danas su upriličili prijem za članove reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, povodom osvajanja srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Holandiji.

“Koja god medalja da dođe u Bosnu i Hercegovinu, ona je nama zlatna. Za nas ste vi uvijek najbolji”, kazao je premijer Zolj na prijemu i čestitao zlatnoj reprezentaciji BiH na osvojenoj medalji.

Također je i predsjedateljica Babić uz iskrene čestitke sportistima kazala da je svaka pohvala mala za ono što oni čine, reprezentacija koja je BiH učinila ponosnom.

Zolj, Babić i Kurić su istakli da će Kanton Sarajevo uvijek podržavati sportske i kulturne aktivnosti, jer nema veće zahvalnosti od one da se zastava Bosne i Hercegovine vijori na svjetskim prvenstvima.

Istakli su da reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci najviše medalja donosi domovini, zato je ovaj zlatni tim zaslužio da bude nagrađen.

Ministar Kurić je pozvao nadležne federalne i državne institucije da podrže reprezentaciju, jer oni zaslužuju svu moguću podršku.

Kanton Sarajevo je sa 140.000 KM podržao reprezentaciju u pripremnom periodu, a sada ih sa 100.000 KM nagrađuje za veliki uspjeh koji su postigli na svjetskom prvenstvu.

Članovi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci su zahvalili na prijemu i kazali da su zadovoljni rezultatom, te iako su se žestoko borili na terenu, ipak je reprezentacija Irana bila bolja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.