MUP KS povodom koncerta "Bijelog dugmeta" na Bjelašnici

Vijesti 27. dec 201816:05 > 16:08
ZOI'84

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo obaviještava javnost, da je sačinila Operativni plan fizičkog, operativnog, saobraćajnog i kontradiverzionog osiguranja koncerta grupe „ Bijelo dugme“, koji će se održati dana 29.12.2018.godine na Bjelašnici-lokalitet Babin do, sa početkom u 14,00 sati.

Pomenutog dana, očekuje se veliki priliv građana na navedeno područje, te su moguće i gužve u saobraćaju.

S obzirom na smanjen kapacitet parking mjesta, apelujemo na građane koji se imaju namjeru uputiti prema navedenom lokalitetu, da koriste sredstva javnog prevoza i da poštuju upute policijskih službenika na licu mjesta.

Posebno skrećemo pažnju, da će se uspostaviti izmjenjeni režim saobraćaja i da će se saobraćaj odvijati jednosmjerno na relaciji Grkarice –Babin do-kružni tok kod hotela Maršal- novosagrađena saobraćajnica, sa spojem regionalnog puta prema Dejčićima.

Apeluje se na građane, koji se već nalaze na Bjelašnici, da svoja motorna vozila koja se nalaze na površinama gdje mogu ometati normalno odvijanje saobraćaja, blagovremeno uklone na adekvatna mjesta.

Napominjemo, sve osobe koje budu ušle u sami prostor održavanja javne priredbe će biti detaljno kontrolisane i pregledane od strane policijskih službenika i redara.

Neće biti dozvoljeno unošenje u prostor održavanja javne priredbe, petardi i pirotehničkih sredstava, alkoholnog pića, staklenih boca, limenki ili bilo kakvih oštrih ili tupih predmeta koji mogu nanijeti povredu drugom licu, saopćeno je danas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.