"Političari trebaju okrenuti novu stranicu i posvetiti se ozbiljnim reformama"

Vijesti 08. jan 201915:27 > 15:28
AFP

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se u Ljubljani sastao sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Visoki predstavnik je informirao Pahora o trenutnim političkim dešavanjima u BiH i zahvalio za podršku Slovenije Bosni i Hercegovini. Razgovarali su o političkoj situaciji, a visoki predstavnik je rekao da negativni trendovi i dalje postoje, uprkos očiglednoj potrebi da se nastavi sa radom na najbitnijim socijalno-ekonomskim reformama i borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Visoki predstavnik također je informirao predsjednika Pahora o trenutnoj situaciji u vezi sa formiranjem vlasti u BiH.

“Nakon formiranja organa vlasti, bh. političari trebaju okrenuti novu stranicu i posvetiti se ozbiljnim reformama kako bi poboljšali život bh. građana”, rekao je visoki predstavnik.

On je zahvalio Sloveniji za njen doprinos EUFOR-u i njenu kontinuiranu podršku Bosni i Hercegovini na njenom putu u evroatlantske integracije. Tokom posjete Sloveniji, visoki predstavnik također će se sastati sa predsjedavajućim slovenačkog parlamenta, Dejanom Zidanom, i ministrom vanjskih poslova, Mirom Cerarom.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagrami UŽIVO na ovom linku.