"Čović se u Zagreb ne može pozvati na konsultacije, samo u službenu posjetu"

Vijesti 10. jan 201913:49 > 14:05
N1

Jadranka Kosor, nekadašnja premijerka Hrvatska i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice je na svojem Twitter profilu komentarisala odluku Andreja Plenkovića, predsjednika hrvatske Vlade da pozove na razgovor Ivana Del Vechija, ambasadora hrvatske u Bosni i Hercegovini nakon što je prisustvovao Svečanoj akademiji održanoj jučer u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske.

“Veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini je pozvan na konzultacije u Zagreb. Jer se Čović ne može pozvati na konzultacije u Zagreb. Smo u službeni posjet državnom vrhu nakon izbora u Bosni i Hercegovini, kako bi se naricalo nad sudbinom hrvatskog naroda kojeg čuva Dodik”, naglasila je Kosor.

Podsjećamo, pored Del Vechija, Svečanoj akademiji su prisustvovali predstavnici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine – Dragan Čović i Vjekoslav Bevanda. Njihovo prisustvo na ovoj ceremoniji je izazvalo brojne reakcije u Bosni i Hercegovini i susjednoj Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android| iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook| Instagram i UŽIVO na ovom linku.