"Demokratska fronta sama sebe isključila iz Bh. bloka"

Vijesti 08. apr 201912:42 > 12:48
N1

U toku je prvi radni sastanak radnih tijela predstavnika SDP-a i Naše stranke na kojem rade na formalizaciji saradnje unutar ovih stranaka i širenju Bh. bloka širom Bosne i Hercegovine, najavili su iz SDP-a i Naše stranke.

Damir Mašić, politički direktor SDP-a, govorio je o potezu Demokratske fronte.

“Jednostranim istupanjem iz Bh. bloka i činom koji je učinila Demokratska fronta, potpisivanje koalicionog sporazuma sa SDA, praktično su sami sebe isključili iz Bh. bloka. Mi nastavljamo raditi, formaliziramo ovo sve, i nastavljamo širiti ovu priču koja se neće završiti na ova dva politička subjekta”, kazao je Mašić.

Najavio je da će u cijeli proces uključiti predstavnike akademske zajednice, nevladine organizacije i sve one koji budu željeli dati svoj doprinos u nečemu, kako je kazao, što treba da promijeni današnju bh. stvarnost i da bude zaista alternativa cjelokupnom stanju u bh. društvu.

“Pred nama su lokalni izbori i prvi rezultati ovog zajedničkog rada uvjereni smo da će biti vidljivi na narednim lokalnim izborima. Niko od nas nikada neće biti opozicija interesima države BiH”, naveo je Mašić.

Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke, kazala je:

“Ovdje radimo ono što smo davno naglašavali, a to je protuteža i suprotstavljanje etničkom modelu BiH i nuđenje zajedničke vizije i mogućnosti BiH nu koju će svi građani i građanke biti ravnopravni”, poručila je Ćudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad