Šta će biti sa konzumiranjem nargile u Kantonu Sarajevo?

Vijesti 30. apr 201910:12 > 10:15
N1/Ilustracija

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman na šestoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 26. marta 2019. godine pokrenula je zastupničku inicijativu "za donošenje propisa kojim bi se korištenje nargile stavilo pod kontrolu".

U odgovoru zastupnici Šahman,  ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić navodi da inicijativu smatra izuzetno korisnom.

“Imajući u vidu činjenicu da sve veći broj mladih boravi u objektima u kojim se konzumira nargila Ministarstvo za obrazovanje, nauku je mišljenja da Ministarstvo zdravstva u saradnji sa nadležnim institucijama iz oblasti zdravstva treba preduzeti sve bitne korake da se navedena oblast zakonski uredi. Također, smatramo da se kroz sistemski pristup edukaciji učenika mogu ostvariti značajni rezultati u podizanju svijesti o štetnosti upotrebe nargile i drugih opijata”, navela je ministrica Bogunić.

Poručuju da će u tom smislu Ministarstvo dati potrebnu podršku kolegama iz oblasti zdravstva za realizaciju navedene edukacije u svim školama na području Kantona Sarajevo. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad