Šezdesetogodišnjak iz BiH priznao krivnju za krijumčarenje droge u Hrvatsku

Vijesti 20. nov 201910:48 > 10:51
ANADOLIJA/Suryanto

Šezdesetogodišnji Ante Tomas iz Gruda priznao je krivnju te se nagodio s Tužiteljstvom BiH za krijumčarenje narkotika u Hrvatsku i prodaju ovih droga u Bosni i Hercegovini, za što mu je predložena kazna zatvora u trajanju od pet godina.

Kako su u srijedu prenijeli mediji, optuženi je u cijelosti je priznao da je od ožujka 2017. do travnja prošle godine krijumčario i kupovao te posredovao u prodaji heroina i kokaina s područja BiH u Hrvatsku te da je dalje preprodavao drogu na području BiH.

Ante Tomas, zvani Sadić, uhićen je u kolovozu prošle godine u akciji nazvanoj “Solinjanka”, koju su na području Mostara i Gruda provele državna policijska agencija SIPA.

Optuženi se nalazi u pritvoru, a Tužiteljstvo je, uz izricanje kazne od pet godina zatvora, zatražilo oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju kaznenih djela, uključujući mobitele i SIM kartice, kao i putničko motorno vozilo.

Ovu odluku treba potvrditi Sud BiH.

Ante Tomas iz Gruda i ranije je osuđivan za krijumčarenje droga. Sud BiH ga je u studenom 2010. godine, zbog organiziranja skupine koja je iz Crne Gore u BiH krijumčarila heroin, osudio na 10 godina zatvora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad