Sedam osoba osumnjičeno za izazivanje požara u općini Prozor-Rama

Vijesti 02. maj 202010:57 > 10:59
Fena / Ilustracija

Policijska stanica Prozor-Rama podnijela je izvješća o počinjenom kaznenom djelu "izazivanje opće opasnosti" Županijskom tužiteljstvu u Mostaru protiv sedam osoba zbog osnova sumnje da su tijekom travnja namjerno izazvali više požara na području općine Prozor-Rama.

Policija je rasvijetlila i otkrili više uzroka i počinitelja požara, pa je tako protiv osobe inicijala Š. M. (1969.) iz Heldova podnesena prijava zbog izazivanja požara u mjestu Heldovi, priopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Za osobu inicijala A. Dž. (1998) iz Ustirama, također, postoji osnovana sumnja da je namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, izazvavši materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg opsega.

Osoba inicijala M. Dž. (1984.) iz Grevića tereti se da je 7. travnja namjerno izazvao požar koji se raširio po mjestu, dok su dvije osobe inicijala E. H. (1971.) i K. H. (1964.) iz Blace osumnjičene su da su 9. travnja namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša.

Osumnjičene su, također, i dvije osobe iz Prozora inicijala F. Š. (1976.) i M. Š. (1981.) zbog osnovane sumnje da su 10. travnja u mjestu Ščipe prilikom čišćenja korova izazvali požar koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, stoji u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad