Đoković u Visokom: Ko god ima neke nedoumice, može doći da se uvjeri

Vijesti 13. okt 202013:58 > 14:04
N1

Popularni srbijanski tenise Novak Đoković ovih dana ponovo boravi u BiH, a ponovo je posjetio Visoko i tunele u sklopu kompleksa "Ravne" gdje se sastao sa osnivačem i arheologom Semirom Osmanagićem.

Na pitanje šta ga je navelo da ponovo dođe, kazao:

“Naveo me Semir i njegovo gostoprimstvo. Nakon prve posjete sam došao sa roditeljima i jako lijepo smo se proveli. Pratim Semirov rad dugi niz godina i otvorila se mogućnost da dođemo. Zaista sam uživao i čekao priliku da se vratim; sa mnom je došla supruga”.

Dodaje da BiH u vidu nalazišta piramida ima veliko blago.

“Vi ovdje imate jedno veliko blago i Semir to već 15 i više godina objašnjava jako lijepo kroz naučnu metodologiju. Za bilo koga ko ima neke nedoumnice ili sumnje da nešto nije predstavljeno kako treba, može doći da se uvjeri. Ne bih da “stručno” pričam o tome, to je Semirov zadatak”.

“Što se tiče moje oblasti, sporta, pozvao bih sve sportiste da dođu ovdje i provedu neko vrijeme u tunelima obogaćenim kisikom. To je nama sportistima jako bitno, sve što može da vam pomogne na prirodan način, tim bolje. Piramide i tuneli su prava stvar za to”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad