Iz NiP-a tvrde da ih vijećnik nije napustio već da je isključen

Vijesti 25. dec 202009:46 > 09:57
Facebook/Srđan Srdić

Srđan Srdić danas je i zvanično preuzeo uvjerenje o mandatu u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. U vijeće je ušao kao kandidat Naroda i pravde. Međutim, jučer su iz ove stranke obavijestili javnost da je on isključen.

“Povodom medijskih saopćenja vezanih za vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, Srđana Srdića, dužni smo saopćiti kako Srđan Srdić nije napustio Narod i Pravdu već je, zbog učešća u neregularnostima tokom izbornog procesa, prvo suspendiran a potom i ̌ iz Naroda i Pravde. Klub vijećnika Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Novo Sarajevo ima osam vijećnika i u punom kapacitetu će nastaviti s radom u interesu građana”, naveli su jučer iz Naroda i pravde.

Posted by Narod i Pravda on Thursday, 24 December 2020

Dva sata prije ovog saopćenja oglasio se Srdić koji je naveo da nije napustio NiP.

“Nisam napustio NiP, niti želim napustiti partiju kojoj sam svojim zalaganjem i doprinosom donio 1.959 glasova. To su špekulacije i neistinite informacije i ja ih demantiram! Zašto na Facebook stranici Općinskog odbora NiP-a Novo Sarajevo nema moje slike, to trebate pitati administratora ili eventualno predsjednika Općinskog povjereništva, vjerujem da će vam oni dati valjani odgovor. Ponavljam da sam i dalje član Naroda i Pravde i svakako da tu ostajem, jedino ukoliko Predsjedništvo NiP-a ne odluči drugačije”, naveo je Srdić.

Dragi prijatelji, članovi stranke Narod i Pravda i svi koji pratite moj rad, želim demantirati neistinu koju je objavio…

Posted by Srđan Srdić on Thursday, 24 December 2020

Prema rezultatima lokalnih izbora za Općinsko vijeće Novog Sarajeva, Narod i pravda je osvojila devet mandata i prva je stranka u ovoj općini po broju vijećnika. Jedan od njih je i Srdić.

Druga je Naša stranka sa pet koliko ima i SDA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad