Sarajevo: Djed Mraz posjetio mališane iz Zavoda Mjedenica

Vijesti 15. dec 201514:40 > 14:43
Anadolija

Smijeh i pjesma ispunila je danas prostorije Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica u Sarajevu gdje je organizovana podjela paketića i druženje sa Djeda Mrazom

Podjelu paketića za 219 mališana Zavoda obezbijedio je najbolji bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović.

“Pošto sam prijatelj Teletovića koji me poslao sa Sjevernog Pola da dođem ovdje, želim svoj djeci sretne novogodišnje praznike. Mirza je poslao paketiće, a u njima su igračke i slatkiši, sve ono što djeca žele i vole”, kazao je Teletovićev prijatelj prerušen u kostim Djeda Mraza.

Da današnji dan predstavlja jedan od najradosnijih u prostorijama Zavoda, istakao je direktor ove ustanove Selmir Hadžić.

“Jedno veliko hvala našem košarkašu u ime djece, roditelja i zaposlenika. Svima onima koji na bilo koji način učestvuju u ovoj akciji koja je za nas vrlo bitna. Ovim je obilježen uspješan kraj školske godine, ovo je prva takva manifestacija”, kazao je Hadžić.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući dobrim ljudima rad Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica u Sarajevu je uspješan. Ipak, zavodu je neophodan dodatni stručni kadar zbog velikog broja djece sa poteškoćama.

“Svakako da je pomoć i podrška dobrodošla. Ovo je najbolji način da se obraduju naša djeca. Ipak, problematika s kojom se ovaj Zavod susreće je nedostatak kadrova i osoblja. Posljednjih godina imamo više djece sa izraženijim smetnjama u razvoju pa imamo potrebu za većim brojem osoblja. Zasad uspješno odgovaramo na te zahtjeve, ali se bojim da ćemo u narednim godinama koje slijede ipak trebati podršku sistema. Većina kadrova ovdje su defektolozi i profesori, psiholozi i drugi kadrovi. Tog kadra imamo na biroima širom zemlje, ali definitivno treba nam malo veća podrška cijelog sistema i ministarstava”, poručio je Hadžić.

U toku druženja mališana sa Djeda Mrazom, djeci se obratio Teletović u videoporuci u kojoj je izrazio žaljenje zbog neprisustvovanja današnjem druženju.

“Obećavam da ću doći u posjetu prvom prilikom kada budem došao u BiH”, poručio je Teletović mališanima.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija