Ćamil Duraković u četvrtak predstavlja projekte Vladi Srbije

Vijesti 25. jan 201609:57 > 10:28
N1

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković sa delegacijom u četvrtak putuje u Srbiju gdje će se sastati s potpredsjednicom Vlade Srbije Zoranom Mihajlović. Razlog posjete je predstavljanje projekata koji su bitni za razvoj opštine Srebrenica.

Duraković i delegacija Srebrenice predstavit će Vladi Srbije nekoliko projekata koji će biti implementirani novcem iz doncije Srbije.

“Odlučili smo da uradimo gradsko obdanište koje trenutno funkcioniše, ali van zakonskih okvira jer nema minimalne preduslove da bi naša djeca tu boravila. Sam kapacitet obdaništa je tri puta manji nego što bi trebao biti”, kaže Duraković za N1.

Načelnik Opštine Srebrenica kaže da će drugi projekat koji će predstaviti biti izgradnja mosta na jezeru Perućac koji je porušen u ratu.

“Naši budući planovi za razvoj turizma na jezeru Perućac su veliki i mislim da je taj most velika prepreka u putnoj komunikaciji do našeg jezera”, poručuje Duraković.

Treći projekat koji će biti predstavljen Vladi Srbije je saobraćajna komunikacija kroz Srebrenicu.

“Želimo trajno riješiti i taj problem Srebrenice. Želimo uraditi glavnu saobraćajnicu sa uređenjem vodovoda i kanalizacije”, kaže on.

Ukoliko Vlada Srbije odobri ove projekte, napominje Duraković, početak njihove implementacije bit će na proljeće.

“Imamo jasno zacrtan plan i očekujemo da realiziramo ono što smo zacrtali. Sredstva postoje i očekujem da će biti dosta pozitivnih koraka. Očekujem da ćemo naš lokalni interes provesti iako će ova godina biti dosta turbulentna”, kaže načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

U Beograd osim Durakovića putuju predsjednik Skupštine Miloš Milovanović, savjetnik za privredni ravoj Ćazim Salimović, šef kabineta Nermin Alivuković i Senad Subašić, viši stručni saradnik sa privredu i razvoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.