Bakir Izetbegović odgovorio na kritike Francisa Boylea

Vijesti 01. apr 201618:40 > 18:53
N1

Francis Boyle, profesor međunarodnog prava na američkom Univerzitetu Illinois i nekadašnji agent Bosne i Hercegovine pred Međunarodnim sudom pravde u razgovoru za N1 kritikovao je Bakira Izetbegovića vezano za tužbu BiH protiv Srbije za genocid. Kako je kazao, Izetbegović nije dovoljno uradio da ova tužba uspije.

Boyle je tada za N1 kazao da se davno trebalo početi raditi na reviziji presude BiH protiv Srbije. On je kazao da bh. vlasti na čelu sa Bakirom Izetbegovićem ništa od toga u posljednjih devet godina nisu uradili.

U današnjem intervjuu za N1 reporter Boris Brezo je pitao Izetbegovića šta misli o ovim kritikama.

“Ne znam šta gospodin Boyle misli da sam trebao uraditi i i zna šta sam ja radio, tako da ne bih komentrisao njegove izjave. Tužba je moguća. Užasne su se stvari desile u BiH i neko je kriv za njih. Potreban nam je novi dokaz, u ovom času ga nemamo. Da li će on iskrsnuti nakon udubljivanja u kompletan sadržaj presude Karadžiću, vidjet ćemo. Taj posao će raditi profesionalci, a ne Izetbegović. Ako ga bude, ja ću biti taj koji će dati logističku i političku podršku da to radi”, kazao je Izetbegović za N1.

Integralni intervju sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem gledajte večeras u 21 sat. Samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.