Pitali smo Sarajlije o mogućem završetku pandemije: “Amin, da bude kraj”

Anketa 15. sep 202216:46
N1

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je nakon dvije godine najavila da se nazire kraj pandemije, ali sa pozivom da zemlje ostanu ustrajne u sprečavanju širenja koronavirusa.

Pitali smo građane Sarajeva kako kometarišu mogući kraj pandemije, s nadom da se pandemija bliži završetku, dali su nam različite odgovore:

“Pa ne znam hoće li doći kraj, nismo se ni nadali kad je dolazila da će biti, tako da sve je relativno. A ako dođe, dobro došao kraj”, rekla je jedna sugrađanka.

“Samo da bude kraj. Nadajmo se”, bio je jedan od odgovora.

WHO: Kraj pandemije covida je na vidiku

Po pitanju da li bi se koronavirus mogao vratiti bez obzira na trenutne prognoze Svjetske zdravstvene organizacije jedan sugrađanin je odgovorio:

“Vidjet ćemo ako kome zafali možda nešto. Možda opet bude. Ja od početka nekako sam na svoj način shvatao ovo sve pa vidjet ćemo sad šta će donijeti ta nova odluka”.

Starija građanka sa kojom smo razgovarali je nosila masku i ne sluti da bi se korona mogla privesti kraju pa je tako na naše pitanje je odgovorila:

“Ne nosim na ulici, a kad uđem unutra u prodavnicu – i radi njih i radi mene”.

“Baš mi je drago što prolazi korona. Mislim da će to doprinijeti boljem životu u svakom smislu”, optimistično nam je odgovorio jedan mladić.

Podsjećamo, prvi slučajevi koronavirusa su se pojavili 2019. godine u gradu Wuhan u Kini nakon čega se proširio po cijelom svijetu. Prema posljednjim podacima, broj zaraženih je prešao 609 miliona, a broj smrtnih slučajeva iznosi 6.52 miliona.

Priredila: Lejla Pleh

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar