Akcija “Ćiro”: Uhapšena jedna osoba, pronađeni droga i oružje (FOTO)

Crna Hronika 08. mar 202213:12
Izvor: FUP/N1

Policijski službenici Federalne uprave policije proveli operativno-taktičku akciju „Ćiro“ pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te su u Sarajevu uhapsili A.M. (1985) iz Sarajeva zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje lišeni slobode koristi, kojom prilikom je pronađeno više od 2500 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje droge, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radio stanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku”, navode iz FUP-a.

Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: FUP
Izvor: /Ilustracija

A.M. se sumnjiči da je duži vremenski period nabavljao opojnu drogu u količinama od jednog kilograma i više, te je prepakivalo i dalje distribuiralo s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

On će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije biti predat o Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar