Akcija Phoenix: Uhapšeno pet osoba iz SBK zbog prodaje droge i lihvarstva (FOTO)

Crna Hronika 13. jul 202113:50 > 13:53
N1/Ilustracija

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas počeli realizaciju akcije kodnog naziva „Phoenix”. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Travniku na području općina Novi Travnik, Nova Bila i Vitez, izvršeni su pretresi stambenih objekata na sedam lokacija. Uhapšeno je pet osoba: Z.Č. (1962.), F.G.G. (1971.), G.J. (1978.), N.B. (1976.) i Š.V. (1963.). Osumnjičeni su od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestruci povratnici u vršenju krivičnih djela.

“Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge „Kokain“, „Amfetamin“, „Cannabis Sativa L“, određena količina oružja, municije, te drugi predmeti”, saopćeno je iz FUP-a.

FUP
FUP
FUP
FUP
FUP
FUP
FUP

Uhapšene osobe slobode će biti kriminalistički obrađena u prostorijama FUP-a u Travniku, te u zakonskom roku biti predate Tužilaštvu SBK.

Terete se za krivičnadjela „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, „Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga“, „Krivotvorenje isprave“  i „Lihvarstvo”.

Akcija “Phoenix” je izvedena u saradnji s policijskim službenicima MUP-a SBK.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar