Detalji pucnjave u Mostaru: Muškarca ganjao vozilom, pokušao ga oteti i ubiti

Crna Hronika 09. sep 202216:25
FENA

Županijsko tužiteljstvo HNŽ podnijelo je Prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom S.G. zv. „Gola“ (1995.), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Ubojstvo“ u pokušaju, u stjecaju sa kaznenim djelima „Protupravno lišenje slobode" i „Neovlašteno nabavljanje, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje“.

“Osumnjičeni S.G. se tereti da je dana 07.09.2022.godine oko 19:00 sati, vozeći se vozilom Golf V, iz pravca Dračevica prema Mostaru, kojim vozilom je isti upravljao, dok su osumnjičeni A. P. i V. B. sjedili na mjestu suvozača, odnosno, mjestu putnika, krenuli u potjeru za vozilom Fiat Bravo, kojim je upravljao S.A., dok se M.A. nalazio na mjestu suvozača, pa su prateći navedeno vozilo na lokalitetu Gnojnice, Grad Mostar, točnije kod salona namještaja „Adonis“, osumnjičeni S. G., htijući lišiti života oštećenog M.A., iz pištolja marke Glock 9X19 mm, ispalio više metaka u njegovom pravcu, od kojih ga je jedan metak pogodio u predjelu desnog ramena, uslijed čega je zadobio ozljedu za sada neutvrđenog stupnja, da bi zatim nastavljajući pratiti navedeno vozilo, istom prepriječili put na lokalitetu Bišće polje kod benzinske crpke „Energopetrol“, nakon čega su sva trojica osumnjičenih izašli iz vozila, te prišli S. A., izvukli ga sa mjesta vozača vozila, udarali ga po svim dijelovima tijela, te s ciljem da ga protupravno liše slobode, odvukli ga do prtljažnika vozila Golf V, u namjeri da ga ubace u prtljažnik, u kojem trenutku ih je u tome spriječio policajac, koji se zatekao na mjestu događaja, te je istoga dana, osumnjičeni S.G. kod sebe neovlašteno držao oružje, pištolj marke Glock 9X19 mm, iako je bio svjestan i znao da nema važeću ispravu o oružju”, navode iz Županijskog tužiteljstva.

Policija objavila detalje sinoćnje pucnjave u Mostaru

Pritvor osumnjičenom S.G. je predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će dovršiti pokušano kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora najmanje od tri godine ili teža kazna.

“Drugoosumnjičeni A. P. i trećeosumnjičeni V. B. se sumnjiče da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo ‘Protupravno lišenje slobode’ KZ F BiH i prema njima nije predložena mjera pritvora, iz razloga jer ne postoje zakonski razlozi za njezino predlaganje i određivanje. Županijsko tužiteljstvo HNŽ/K Mostar nastavlja sa istragom protiv svih troje osumnjičenih i zajedno sa MUP-om HNŽ/K Sektor kriminalističke policije poduzima i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela”, navodi se u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar