Dvije osobe iz Banjaluke uhapšene zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Prevara u privrednom poslovanju“

Crna Hronika 16. apr 202416:09 0 komentara
F.Z./N1

Policijski službenici Federalne uprave policje su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, PU Banja Luka, po Naredbama Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog suda u Širokom Brijegu, na području Banja Luke izvršili pretrese na dvije lokacije i uhapsili dvije osobe I.M. (1976) i Đ.J. (1991).

Imenovani se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela “Prevara u privrednom poslovanju”, iz člana 251. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, na način da su po prethodnom dogovoru, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, znajući da neće izvršiti plaćanje naručene robe, dana 17.07.2019. godine sa poduzećem “MI Rakitno” d.o.o. sklopili ugovor o poslovnoj saradnji, koju su kasnije i ostvarili, te su kao garanciju priložili mjenicu bez pokrića, a kojim radnjama su oštetili poduzeće “MI Rakitno” d.o.o. za iznos od 205.000 KM.

Nakon izvršenog pretresa, privremeno je oduzeta određena dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovoga krivičnog djela. Lica lišena slobode su privedeni u prostorije Federalne uprave u Livnu odakle će nakon ispitivanja, biti predati u zakonskom roku nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, saopćeno je iz FUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!