Ekspresna reakcija sarajevske policije

Crna Hronika 08. apr 202114:15
Izvor: N1

Sarajevska policija ekspresno je uhapsila muškarca inicijala A.S. iz Doboja nakon što je deset minuta prije privođenja, prema navodima MUP-a, izvršio krivično djelo razbojništvo.

Kako je navedeno u izvještaju, sinoć u 20,30 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte policijske uprave uhapsili su osobu inicijala A.S., rođen 1974. godine u Doboju, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. stav 1. KZ F BiH (Razbojništvo).

”On je spomenutog dana u 20,20 sati u ulici Ante Babića, općina Novi Grad, izvršio navedeno krivično djelo na štetu I.N. iz Sarajeva. Prilikom pretresa kod A.S. je pronađen i oduzet mobilni telefon, vlasništvo oštećene”, istakli su iz MUP-a.

O događaja je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a on je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar