Kod Olova pronađeno tijelo, utvrđuje se da li se radi o Ferhatoviću koji je nestao prije nekoliko mjeseci

Crna Hronika 02. okt 202312:54 0 komentara
N1/Ilustracija

Na lokalitetetu Kosović Kosa, naselje Ćunište, općina Olovo, jučer je pronađeno je tijelo nepoznate osobe o čemu je obavješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te su na mjesto događaja  pristupili policijski službenici Federalne uprave policije, dežurni tužilac i specijalista sudske medicine, kojom prilikom je izvršena službena radnja uviđaja kojom je rukovodio dežurni tužilac.

Po okončanju uviđajne radnje, pronađeni posmrtni ostatci nepoznate osobe su izuzeti i transportovani u prostorije Kantonalne bolnice Zenica, Odjeljenja za patologiju, Prosektura Zenica, gdje je po naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona izvršena obdukcija posmrtnih ostataka.

Radi utvrđivanja identiteta posmrtnih ostataka, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je izdalo naredbe za potrebna vještačenja, kako bi se utvrdilo da li pronađeni i izuzeti posmrtni ostaci pripadaju nestalom Hamidu Ferhatoviću iz Ćuništa, općina Olovo, čiji nestanak je prijavljen dana 30.05.2023. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad