Mulo Elezović (88) osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva: Ispalio rafale u Sabriju jer je doveo stoku na njegovo imanje

Crna Hronika 22. feb 202413:39 0 komentara
SRNA

Mulo Elezović (88) osuđen je na 10 godina zatvora zbog ubistva Sabrije Fazlovića 22. februara 2022. godine u mjestu Islamovac kod Brčkog. Elezović je osuđen i za nelegalno posjedovanje veće količine eksplozivnih tvari. Riječ je o prvostepenoj presudi.

On se tereti da je hicima iz pištolja ubio Fazlovića, a usto i da je od ranije nelegalno posjedovao municiju i minsko-eksplozivna sredstva.

“On je optužen da je 22. februara 2022. godine, oko 10,00 sati, u blizini njegove vikendice u Islamovcu, nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, hicima iz pištolja ČZ M83 više puta pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela. Kako se navodi u optužnici, on je hicima s manje udaljenosti Fazlovića najprije pogodio u ruku, a kad je oštećeni krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u predjelu leđa. Zadobivši ustrelnu i postrelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja. Elezović se ubrzo predao, a tri dana kasnije izvršen je pretres njegove vikendice i pomoćnih prostorija u Islamovcu, gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina municije i minsko-ekplozivnih sredstava”, navode iz Tužiulaštva Brčko distrikta.

Počinilac je brzo izveden pred sud. Tokom istrage, na prijedlog Tužilaštva, sud je Elezoviću odredio pritvor u ukupnom trajanju od tri mjeseca, a nakon toga mjeru zabrane napuštanja adrese stanovanja, uz oduzimanje putnih isprava. Istraga protiv njega okončana je za manje od tri mjeseca podizanjem optužnice kojom je optužen za krivična djela ubistva (iz člana 163 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari (iz člana 365 stav (2) Krivičnog zakona).

“Pošto je tokom glavnog pretresa Tužilaštvo u cijelosti dokazalo optužbe, on je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina. Prethodno su mu utvrđene pojedinačne kazne zatvora od devet godina i tri mjeseca za ubistvo i godinu za nedozvoljeno držanje oružja. Istovremeno, sud je optuženom produžio ranije izrečene mjere zabrane izrekavši mu, pored toga, i mjeru sigurnosti oduzimanja municije i minsko-ekplozivnih sredstava privremeno oduzetih u istrazi”, navode iz Tužilaštva BD.

Na ovu presudu obdje strane imaju pravo žalbe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!