Određen pritvor Brčaku koji je usmrtio biciklistu u Ratkovićima i pobjegao

Crna Hronika 26. sep 202315:01 0 komentara
N1

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirsada Forića (35), nastanjen u Gornjem Rahiću na području Brčko Distrikta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u sticaju sa krivičnim djelom neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

“On je osumnjičen da je 14. septembra 2023. godine u večernjim satima u naselju Ratkovići na reginalnom putu Čelić-Šibošnica u noćnim uvjetima upravljao automobilom brzinom od oko 100kKm/h, na dionici puta sa ograničenjem brzine od maksimalno 50 km/h, te pri bezobzirnoj vožnji nedozvoljenom brzinom nije obratio pažnju na pješaka Miću Garića koji se kretao desnom kolovoznom trakom gurajući bicikl pored sebe. Uslijed ovakve vožnje je čeonim dijelom vozila udario pješaka u leđa i odbacio ga, pri čemu je oštećeni dobio višestruke povrede glave i cijelog tijela, ali se osumnjičeni nastavio kretati i udaljio se iako svjestan da ostavlja bez pomoći osobu koju je povrijedio, a od nanesenih povreda je pješak ubrzo i preminuo”, navode iz Tužilaštva TK.

Pronađen vozač koji je usmrtio bicklistu u Ratkovićima i pobjegao: Vozilo skrivao u šumi (FOTO)

Operativnom saradnjom MUP-a TK i Policije Brčko Distrikta na području Distrikta je pronađeno vozilo i identifikovana je osumnjičena osoba, nakon čega je lišen slobode i obavljena je kriminalistička obrada.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istražne radnje i potrebna vještačenja su u toku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad