Ovo je djevojka uhapšena u Sarajevu, povezuje se sa ubistvom Eskobara u Srbiji

Crna Hronika 15. mar 202313:42
Facebook/Screenshot

Na području Sarajeva sinoć je uhapšena djevojka iz Brčkog, a koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu.

Kako saznajemo, uhapšena je Azra Šabanović koja je studentica master studija na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kako smo ranije objavili, traga za Markom Pjanovićem iz Brčkog, za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo „Interpolovu“ međunarodnu potjernicu zbog učešća u ubistvu Radoševića.

Inače, saznajemo, Šabanović i Pjanović su momak i djevojka.

Prema saznanjima policije, kretanje Pjanovića je u posljednjih 24 časa primijećeno na području Bijeljine, te su apelovali na građane ukoliko primijete osobu sa fotografije ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj „122“ ili se obrate najbližoj policijskoj stanici.

MUP RS

Podsjetimo, Radošević je ubijen dok je u kafiću na benzinskoj pumpi ispijao kafu. Kamere su snimile dvojicu napadača koji obučeni u crno, sa kapuljačama na glavama i hirurškim maskama ulaze u kafić u kom je u tom trenutku bilo najmanje 20 ljudi. Jedan od napadača, prema prvim informacijama Radoševiću koji je pokušao da ustane, ispalio je pet hitaca u njega, a kada je pao, vratio se i “ovjerio ga” sa još dva hica.

Srbijanski portal Telegraf piše da se Šabanović sumnjiči da je u Kraljevu ukrala Golf 4 kojim su se Luka V. (35) i Stefan Z. (28) dovezli do pompe, a nakon ubistva pobjegli. Prema informacijama Telegrafa, Šabanović je bila ta koja je kontaktirala Radoševića kako bi bili sigurni da će doći da proba vozilo koje su navodno prodavali.

“Gotovo istu ulogu imala je i maloljetnica koja je uhapšena u subotu. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmijenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. U ponedjeljak je potjernica raspisana za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je po svemu sudeći dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića”, rekao je sagovornik Telegrafa.

Inače, očekuje se da će se Šabanović po zahtjevu Srbije uskoro isporučiti toj državi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar