Pod utjecajem narkotika: Trebinjac djevojci slagao da je policajac, pa je oteo

Izvor: MUP RS/Ilustracija

Trebinjac Z.V. uhapšen je nakon otmice djevojke J.B. iz Trebinja koju je lažnim predstavljanjem kao policijski inspektor ugurao u auto, a na teret mu se stavlja još i pokušaj otmice takođe sugrađanke N.V. iz Trebinja.

U saopštenju Policijske uprave Trebinje, koja je mladića uhapsila nakon otmice djevojke, navodi se da se prvi pokušaj u kome nije uspio prevariti djevojku N.V. desio 17. novembra ove godine, ali je u nedjelju veče oko 22.00 časa, “protivpravno lišio slobode lice inicijala J.B. iz Trebinja”.

“Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici Policijske uprave Trebinje izvršili su pretragu terena i oko 22.30 časova, na putu za Grad sunca, pronašli J.B.”, navodi se u policijskom saopštenju.

Sve se dešavalo nakon koncerta Bobana Rajovića u Trebinju kada je mladić prišao žrtvi, predstavivši se da je policijski inspektor i da je ona sumnjiva, pa rekao da će, ako ne uđe u njegov automobil na razgovor, zvati policijsku patrolu i uhvativši je za kosu ugurao u auto, pišu Nezavisne novine.

Iako je djevojku povezao prema Gradu sunca ona je ipak telefonom uspjela zatražiti pomoć od nekoga ko je nazvao policiju, pa čak i iskočiti kada je otmičar usporio vožnju, tako da ju je policija pronašla na putu za Grad sunca. On je nakon hapšenja u Policijskoj upravi u Trebinju odmah testiran na prisustvo droga u organizmu i nalazi na više narokotika su bili pozitivni.

“Daljom kriminalističkom obradom nad njim utvrđeno je i da mu ovo nije prvi slučaj, jer je 17. novembra 2021. godine, na isti način pokušao protivpravno lišiti slobode N.V. iz Trebinja”, stoji u saopštenju policije.

Dodaje se da će nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv navedenog lica Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biti dostavljen Izvještaj o izvršena dva krivična djela – “Lažno predstavljanje” i dva kriviča djela “Protivpravno lišenje slobode”, od kojih je jedno u pokušaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar