Preminula dva dana stara beba u Splitu, policija istražuje slučaj

Crna Hronika 04. dec 202217:05
Izvor: N1

Istražuje se smrt bebe koja je preminula u KBC-u Split 1. prosinca oko sedam sati ujutro. Rođena je kod kuće u okolici Imotskog.

Splitska policija istražuje slučaj u kojem je prvog dana prosinca u KBC Split s područja Imotskog kolima Hitne medicinske pomoći dovezeno novorođenče, koje je ubrzo proglašeno mrtvim.

Prema prvim informacijama, bebu je dva dana ranije u kući rodila 29-godišnja žena uz pomoć sumještanke. Kako su se sutradan kod bebe pojavili problemi s disanjem pozvana je Hitna medicinska pomoć koja se u četvrtak oko šest sati s bebom i majkom zaputila u KBC Split.

Cijelim putem, gotovo 40 minuta, liječnički je tim u kolima Hitne medicinske pomoći reanimirao novorođenče. Reanimacija se nastavila i u bolnici no, nažalost, liječnicima nije preostalo ništa drugo već proglasiti smrt.

Još se uvijek pouzdano ne zna zašto se majka odlučila na porođaj kod kuće, a nije poznat ni uzrok smrti. Zna se samo da je beba umrla prirodnim putem.

“Dana 1. prosinca 2022. u 6:20 sati u ambulanti Hitnog dječjeg prijema KBC-a Split zaprimljeno je novorođenče bez znakova života kojem je tim Hitne medicinske pomoći provodio postupke oživljavanja. Nastavljeno je kardiopulmonalno oživljavanje po pravilima struke, međutim, unatoč svim primijenjenim mjerama liječenja nije došlo do oporavka srčane akcije”, stoji u objašnjenju KBC-a Split na upit Dnevnika Nove TV.

”Volontirajući imamo priliku pomoći drugima, ali i ukazati na probleme i potrebe oko nas”
Međuti, predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC-a Split Veselin Škrabić izjavio je da ne može iznositi pojedinosti o nemilom događaju..

“Ne mogu vam reći o čemu se radi jer bilo koja informacija o tome je odavanje liječničke tajne. Sve što ste me pitali se dogodilo, ali pojedinosti ne mogu iznositi”, rekao je Škrabić.

PU splitsko-dalmatinska je na upit Dnevnika Nove TV pojasnila detalje o ovom tragičnom događaju.

“Postaja granične policije Imotski dana 1. prosinca 2022. godine zaprimila dojavu kako je tijekom jutra u KBC Split s imotskog područja dovezeno novorođeno dijete zajedno s majkom, a nakon pružene liječničke pomoći, novorođenče je preminulo.

“Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Splitu izvršena je obdukcija te je utvrđeno da je smrt djeteta nastupila prirodnim putem. U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u događaju provodimo kriminalističko istraživanje”, odgovorili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar