Spasioci tragaju za tijelom Malezijca koji je skočio u Neretvu i nije isplivao

Crna Hronika 05. feb 202313:56 1 komentar
ISS Mostar/Facebook

Ronilački tim ISS Mostar pokrenuo je u subotu potragu za malezijskim državljaninom koji je stradao prilikom skoka u Neretvu. Saopćili su da potraga nije dala rezultate, odnosno da tijelo nije pronađeno.

Kako su rekli iz ISS-a  Mostar za Bljesak.info potraga se ranije nije mogla organizirati jer je vodostaj Neretve zadnjih dana bio previsok. Tek se u petak krenulo u dogovore s HE Mostar da se umanjili rad postrojenja i sami protok vode, kako bi snizili vodostaj i jak tok rijeke Neretve i time pomogli potragu za unesrećenim.

”Dobili smo informaciju od njih da će u subotu ujutro biti relativno nizak vodostaj rijeke i ujutro smo izašli smo na teren. S jednom ronilačkom ekipom pretražen je dio od Lučkog mosta do jedno 500 metara nizvodno do Kamenice. Nažalost nismo uspjeli pronaći unesrećenog, i na ovom vodostaju je dosta teško roniti ali uspjelo se pretražiti. Za dalje nemamo nikakvih planova za ronilačku pretragu jedino se mogu raditi akcije na površinu”, kazali su.

Podsjetimo, u Mostaru je 31. siječnja oko 20:30 sati sa Starog mosta skočio državljanin Malezije, koji nikada nije isplivao iz rijeke Neretve.

“Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na teren. Na mjestu događaja su saznali da se radi o državljaninu Malezije. Nisu pronađeni nikakvi dokumenti”, rečeno je iz MUP-a HNŽ o ovom slučaju.

Obaviješteni su pripadnici GSS-a i ostale nadležne službe kako bi organizirali pretragu korita rijeke Neretve.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare