Tuče, pucnjava i saobraćajke u novogodišnjoj noći u RS

Crna Hronika 01. jan 202312:15
Foto: F.Z./N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je u periodu od 20 sati 31.12.2022. godine do 6 sati 1.1.2023. godine deset krivičnih djela, 14 prekršaja javnog reda i mira, 11 saobraćajnih nezgoda na području Republike Srpske.

Dana 31.12.2022. godine oko 21,40 časova Policijskoj stanici Pale je prijavljeno da lice M.V. na Palama na javnom mjestu posjeduje vatreno oružje – pištolj. Policijski službenici su pronašli lice M.V., te kod istog pronašli oružje i istog lišili slobode. Policijski službenici su privremeno oduzeli vatreno oružje – pištolj. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo je navedeno kvalifikovao kao krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 394. KZ RS.

Dana 01.01.2023. godine, u 00,10 časova prijavljeno je da NN lice pucalo iz vatrenog oružja u Banjaluci ispred ugostiteljskog objekta. Policijski službenici su utvrdili da se radi o licu N.M., te je lice lišeno slobode i od istog je privremeno oduzet pištolj. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka se izjasnio da su u navedenom događaju radi od krivičnom djelu „Izazivanje opšte opasnosti“ iz člana 394. KZ RS, te naložio policijskim službenicima da izvrše uviđaj na licu mjesta.

Dana 01.01.2023. godine oko 00,20 časova ispred ugostiteljskog objekta u Gacku došlo je do fizičkog napada od strane S.S. na M.M., oba iz Gacka, kojom prilikom je lice M.M. zadobilo teške tjesne povrede. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje je navedeno kvalifikovao kao KD „Teška tjelesna povreda“ iz člana 132. KZ RS.

Policijski službenici su lišili slobode S.S..

Istovremeno, u evidentiranih 11 saobraćajnih nezgoda na području Republike Srpske u navedenom periodu, pet lica je zadobilo lakše tjelesne povrede, stoji u saopćenju MUP-a RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar