U Trebinju zapaljen automobil policajca, niz paljevina se nastavlja FOTO

Izvor: Twitter

U požaru u Trebinju u jutarnjim časovima potpuno su uništena dva automobila.

Iz Policijske stanice Trebinje saopšteno je da je “izbio požar na putničkom automobilu marke ‘Audi Q5’, koji je u vlasništvu policijskog službenika, a koji se proširio na putnički automobil marke ‘Golf’, koji su bili parkirani u ul. Obala Luke Vukajlovića, grad Trebinje. Požar su ugasili pripadnici Vatrogasne jedinice Trebinje, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Policijske uprave Trebinje”.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovao kao krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ protiv jednog ili više nepoznatih počinilaca.

Sumnja se da je automobil Audi Q5 posut zapaljivom tečnošću, te da se plamen proširio na susjedno vozilo.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje u saradnji sa Upravom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje s ciljem otkrivanja i identifikovanja izvršilaca ovog krivičnog djela.

Nova godina 2021. u Trebinju je paljenim automobila. U tom plugodišnjem periodu bio je to sedmi sučaj podmetanja požara na automobile. Tada je zbog svega vanredno zasjedao Forum za bezbjednost zajednice Grada Trebinja.

Neke od posljednjih brrojnih paljevina su u prilogu, većina nikad nije rasvijetljena:

-oktobar 2021, gorio automobil Renault Megane policijskog službenika, oštećen i BMW
-april 2021:Službeniku OBA Jovu Asanoviću u potpunosti je izgorio automobil “pežo 207 karavan”, posut zppaljivim koktelom, ispred porodične kuće u selu Grab kod Trebinja.
-maj 2021, u naselju GOrica izgorio je citroen osobe inicijala M.D. iz Trebinja.
-maj 2021.naselje GOrica, izgorio automobil Sanje Deretić, radnice Uprave za indirektno oporezivanje i aktivistkinje trebinjskog SDS-a
-januar 2021. U trebinjskom naselju Vinogradi noćas je izgorjelo vozilo “Golf V” Milutina Mastilovića, odbornika SNSD u Skupštini grada. Na vozilu je pričinjena veća materijalna šteta, a prve indicije ukazuju da je požar namjerno izazvan.
-jun 2020, Zapaljeno vozilo opel astra, vozilo bivšeg direktora Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) i bivšeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Marka Mitrovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar