Uhapšen muškarac zbog prijetnji premijeru Forti, pronađena automatska puška

Crna Hronika 01. dec 202219:59
Izvor: Shutterstock/Ilustracija

Muškarac E.Đ. (1953) iz Viteza uhapšen je danas zbog sumnji da je tokom jučerašnjeg dana uputio pismu u kojem je iznio prijetnje premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti i njegovoj porodici. Pismo je zaprimljeno u Vladi Kantona Sarajevo, a slučaj je odmah prijavljen policiji.

Dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je navedeno djelo okvalifikovala kao krivično djelo iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti), te su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzeli intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela.

“U saradnji sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a SBK, identifikovan je i pronađen osumnjičeni, a radi se o E. Đ. rođen 1953.g. u mjestu Preočica, općina Vitez, gdje je i nastanjen, te je danas u popodnevnim satima isti lišen slobode. Po prethodno pribavljenoj naredbi dežurnog sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i vozila koji su vlasništvo osumnjičenog, na području Viteza, kojom prilikom su pronađeni i uz izdatu potvrdu privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom, i to: jedna automatska puška sa pripadajuća dva okvira i municijom, zatim jedan papir formata A4 sa ispisanim prijetećim sadržajem i jedan mobilni telefon”, navode iz MUP-a KS.

Muškarac je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastaviti kriminalistička obrada u cilju dokumentovanja izvršenog krivičnog djela i utvrđivanja motiva istog.

“Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo izražava zahvalnost kolegama iz Uprave policije MUP-a ZDK i Uprave policije MUP-a SBK za ostvarenu saradnju i pomoć pri realizaciji današnjih aktivnosti”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar