Medunjanin: Kući je najteže nastupati, moram doći s obrazom

Kultura 28. nov 201618:35 > 18:36
N1

Iz Zagreba se u program N1 javila i Amira Medunjanin, interpretatorka sevdalinki koju očekuje koncert u glavnom gradu Hrvatske.

Govoreći o sevdalinci, Medunjanin je kazala da je velika odgovornost baviti se interpretacijom sevdalinki jer je to muzičko naslijeđe jednog naroda.

Velika je odgovornost jer je to muzičko naslijeđe jednog naroda. Ja prenosim priče ljudi koji su bivstvovali na našim prostorima. Prenosim njihove sudbine koje su lekcije o životu. Nijednog trenutka se ne bi trebala skrnaviti njena esencija i suština“, kazala je Medunjanin.

Dodala je da se ona i njezini muzičari trude poštovati “ono što je neko zapisao i imao za reći”.

Mi se trudimo da poštujemo ono što je taj neko zapisao i što je imao reći u određenom dijelu životu. To su sudbine ljudi, ne moram vam govoriti kolika je odgovornost prenositi priče o raznoraznim sudbinama. Te su pjesme itekako žive i dan danas, ali mi pokušavamo dati i dio sebe u nekoj od tih priča“.

Još je kazala da će naredne godine raditi i koncert u Sarajevu, ali da je to najveća odgovornost.

Najteže je predstaviti se kući, a ja sam se poželjela nastupati kući. Mislim da ćemo naredne godine raditi i koncert, odgovornost je deset puta veća. Nekako “neprijatno” mi bude stajati pred ljudima na bini u Sarajevu. Moram doći s obrazom“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.