Hit predstava "Žaba" postaje film, zavirite na set

Kultura 07. dec 201617:34 > 18:52
N1

Prva klapa filma "Žaba", reditelja Elmira Jukića, "pala" je 1. decembra, a inače je adaptacija istoimene predstave koja obara sve rekorde posjećenosti. Nakon devet godina odlučili su da predstavu ekraniziraju. Jedna od scena snimljena je i danas u Sarajevu.

26. decembra obilježit će se devet punih godina igranja predstave “Žaba”. U proteklih devet godina predstava je odigrana približno 250 puta, kako u BiH tako i šire. Sretni su što će nakon devet godina predstava “Žaba” biti pretočena u film.

Izuzetno sam sretan da ekipa sa kojom sam uspješno napravio predstavu, koja je obilježila jedno vrijeme u pozorištu Sarajevo, da sa tom ekipom mogu napraviti film“, istakao je režiser Elmir Jukić.

“Žaba” je priča o svima nama, ljudima današnjeg vremena, dobu nerazumijevanja i usamljenosti te potrage za ljubavlju i smislom. Tekst se bavi problemima današnjeg vremena koji su isti ili slični kako u našoj zemlji tako i u regiji . U predstavi igraju Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan i Moamer Kasumović, a na filmu će im se pridružiti i glumci iz regiona.

Izašli smo u eksterijer sa svim pričama koje pričamo u brijačnici. Ono što je meni drago je da je ovo postao regionalni projekat i lijepo je vidjeti na setu profesionalce iz Skoplja, Beograda, Zagreba“, kazao je glumac Emir Hadžihafizbegović.

Film je druga vrsta jezika i sredstava koje se koriste tako da smo sva četvorica naviknuti, imamo utakmica u nogama tako da nama nije to problem. Naravno, nekad malo vuče predstava, ali Elmir Jukić i Pjer Žalica su stvarno uradili jedan scenarij koji mi dušno pratimo i igramo“, komentarisao je glumac Moamer Kasumović.

Ideja da predstavu ekranizuju pojavila se još prije četiri, pet godina.

Nama je predstava bila nekako važna i njegujemo je već dugo vremena i ideja o filmu je bila nekako usput, međutim kako je ta predstava rasla onda se nekako i ideja o filmu počela učvršćivati“, rekao je glumac Aleksandar Seksan.

Autor teksta “Žaba” je Dubravko Mihanović iz Zagreba. Film se snima u Sarajevu i okolini, sa budžetom od 500 hiljada eura. Završetak snimanja filma je planirano do kraja decembra ove godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.