Medunjanin: Balkan je najveća muzička riznica na svijetu

Kultura 22. dec 201620:31 > 20:56
N1

Amira Medunjanin je istinska ambasadorica sevdaha i sevdalinke. Nakon promocije šestog studijskog albuma pod nazivom "Damar" uslijedili su rasprodani koncerti u Zagrebu, Beogradu i super uspješna turneja po SAD.

Amira je u svom rodnom gradu Sarajevo govorila o svojoj životnoj misiji – sevdahu i svemu onomešto kroji njenu izuzetnu karijeru.

“Upoznavanje novih duša i njihovih sudbina je najljepša stvar koja mi se desi. Ljudi se pronalaze u svemu ovome što mi pokušavamo predstaviti”, kazala je Medunjanin u emisiji Impuls na N1.

Ona tvrdi da sevdah omogućava publici na njenim koncertima da se sami sa sobom sretnu.

“Rijetko koja zemlja u svijetu može se pohvaliti tradicijom koju BiH ima. Mi smo neizmjerno talentovan narod, vrlo smo posebni. Ja sam proputovala cijelu zemaljsku kuglu i nisam srela narod kao što je nas. Sjajan smisao za humor, način na koji se znamo izvući iz nekih situacija, toplog srca i velike duše”, izjavila je Medunjanin.

“Nije bila laka odluka ostaviti posao u međunarodnoj organizaciji i upustiti se u bavljenje muzikom. Ipak, to je moja sudbina i blagoslovljena sam.”

Kompletan razgovor pogledajte u video prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.