Nikolić predstavio knjigu "I zbog ovog volim Sarajevo"

Kultura 23. dec 201611:09 > 11:37
N1

Gost Novog dana bio je književnik i kolumnista Zvonimir Nikolić koji je jučer u Sarajevu predstavio knjigu "I zbog ovog volim Sarajevo".

Knjiga se sastoji od 60 priča koje su do sad objavljene, a kako je rekao Nikolić, promocija je protekla fantastično i održala se u klubu Cinemas Sloga. Knjiga “I zbog ovog volim Sarajevo” se od jutros nalazi u knjižarama.

Bio sam iznenađen posjetom, bila je lijepa atmosfera, puno ljudi. Knjiga se sastoji od mojih kolumni koje su objavljene, iako ima i onih koje nisu. Moja ljubav prema Sarajevu je velika jer tu sam rođen, tu su mi roditelji, tu su se rodila moja djeca, unučad. Sarajevo je moj grad“, istakao je Nikolić.

Kazao je i kako ima priča iz svih perioda – prije rata, za vrijeme rata i danas.

Kad napišem tekst i objavi neko od portala u BiH, pa kad vidim da ga prenesu i drugi portali, to mi je motiv da pišem i dalje“, dodao je.

Nikolićevi statusi na Facebooku, kao i kolumne, su također rado čitani i prenošeni, a takav je i o novogodišnjem koncertu Dine Merlina u Sarajevu kojem je on dao podršku.

Dao sam mu podršku zato što ne mogu da se sjetim kad smo iz Sarajeva otišli sa nekom pozitivnom slikom. Konstatno iz Sarajeva možete čuti da su eksplodirale bombe, o gaženju automobilom pješaka… Dosadile su mi negativne priče i dosadilo mi je da slavimo samo godišnjice od Olimpijade. Ona je bila i prošla. Jučer sam prošao Ferhadijom i vidio cifru javne potrošnje. To je cifra oko koje treba da se zabrinemo. Koncert je, u odnosu na te cifre koje se troše, zanemarljiv, a Sarajevo će koncertom Merlina biti centar Balkana“, istakao je te dodao:

Uvijek smo najnemilosrdniji prema svojima. Ima ona izreka: ‘Čim se malo odmakneš od prosjeka, više nikome ne valjaš’. To je neobjašnjiv fenomen“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.