Svečano otvoren XX Teatar fest "Petar Kočić 2017"

Kultura 18. maj 201709:41 > 09:44
N1

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u srijedu 17. maja svečano je otvoren pozorišni festival XX Teatar fest "Petar Kočić 2017" na kome učestvuju pozorišta iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

Glavni program XX Teatar festa “Petar Kočić 2017” otvorilo je Narodno pozorište Republike Srpske praizvedbom predstave “Švajcarska” autora Petra Mihajlovića, u režiji Milana Neškovića.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković u govoru je rekao kako dvadeset godina Festivala, koji je ove godine pod sloganom „Glas tišine“, nije mnogo, ali kada se pogleda koliko je predstava, glumaca i publike prošlo kroz zgradu pozorišta, ne može se ostati ravnodušan.

„Vjerujemo u njegovu energiju kojom zrači, vjerujemo u njegovu moć koja nas opčinjava i snagu kojom nas hrani, podržava i, svakako, održava“, poručio je Novaković.

Festival je službeno proglasio otvorenim ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, rekavši da odlične predstave i ugledna glumačka imena čekaju da opravdaju izbor selektora.

„Ovaj festival nije samo dobra prilika za promociju teatarske produkcije, nego i mjesto susreta reditelja, glumaca i publike i prilika za pozitivnu razmjenu energije, ideja i vrijednosti“, rekao je Malešević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.