Trivić za N1: "Demofest" je brend Banjaluke

Kultura 19. jul 201818:27 > 18:35
N1

Natalija Trivić, načelnica odjela za društvene djelatnosti Grada Banjaluke je za N1 ukazala na značaj "Demofesta" i okarakterisala ga kao brendom grada na Vrbasu. To je i razlog zbog kojeg gradske vlasti već 11 godina podržavaju ovaj festival, kazala je Trivić.

“Manifestacije poput ‘Demofesta’ čine grad gradom. ‘Demofest’ je manifestacija koju grad podržava 11 godina. ‘Demofest’ je brend grada Banjaluke. Svake godine bilježi najveći broj posjetioca”, kazala je.

Trivić je ukazala da tvrđava Kastel i Vrbas imaju veliku važnost za Banjaluku jer određuju smjer turističkog i kulturnog razvoja ovog grada-

“Tvrđava Kastel ima i veliku vrijednost. Vrbas omogućava bavljenje avanturističkim turizmom. Imamo razna sportska takmičenja. Ne treba zanemariti sve zabave koje donosi manifestacija ‘Ljeto na Vrbasu”, naglasila je.

Objasnila je u kojoj je faza kandidature Banjaluke za Evropsku prijestonicu kulture.

“Već godinu i više pripremamo aplikaciju za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine. Prije mjesec dana smo usvojili strategiju razvoja grada od 2018. do 2024. godine. Prva smo lokalna zajednica u BiH koja strateški pozicionira razvoj kulture. Sa tom strategijom smo stvorili osnovu da radimo na aplikaciji”, zaključila je Trivić i podsjetila da predstoji rekonstrukcija Banskih dvora u Banjaluci i izgradnja koncertne dvorane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.