Bh. fotoreporteri s izložbom radova u humanitarnoj akciji

Kultura 12. feb 202007:55 > 07:58
Fena

Vođeni humanom željom da pomognu teško oboljelima, grupa bosanskohercegovačkih fotoreportera večeras će u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, u Galeriji u Jelićevoj, predstaviti izložbu fotografija tematski posvećenih različitim aspektima prirodnih i drugih ljepota Bosne i Hercegovine, a sav prikupljeni novac od prodaje radova proslijedit će Udruženju "Pomozi.ba" za liječenje oboljelih.

Postavka će donijeti 22 fotografije s potpisom 21 autora.

Fotoreporter agencije ”Pixsell” Armin Durgut Feni je kazao da će biti ponuđene fotografije različitih tematika, prikazujući prirodu, gradove, kulturne znamenitosti i simbole, uglavnom Bosne i Hercegovine.

Navodi da će prezentirati i radove na kojima su u fokusu objektiva bh. gradovi snimljeni iz različitih perspektiva – iz zraka, u mraku, snijegu, izmaglici, obasjani munjama.

“Predstavit ćemo ljepote Mostara, Sarajeva, Počitelja, Trebinja. Pejzaže, divlje konje i druge prizore za koje smatramo da su trebali ostati snimljeni”, rekao je Durgut.

Naglašava da su radovi nastali u slobodno vrijeme, izvan okvira dnevnih zadataka, politike i žurbe.

“Cilj nam je da prikažemo ljepote naše države, turističke destinacije, ali i u prvom redu da pomognemo onima koji su u stanju potrebe”, naglasio je Durgut.

Naveo je da je ovo konkretan način kako pomoći ljudima koji su teško oboljeli, a potreban im je novac za liječenje.

Fotoreporter lista “Oslobođenje” Didier Torche je istakao da je humanitarno-prodajna izložba prva, ali da je cilj da postane tradicionalna i služi kao primjer drugima.

“Na dnevnim zadacima smo došli na ideju da možemo pomoći teško oboljelima. Sretni smo zbog toga, da pomognemo koliko možemo”, rekao je Torche te pozvao sve koji su u prilici da kupe fotografiju i time daju doprinos akciji.

Radove će izložiti Harun Muminović, Dženan Kriještorac, Admir Kuburović, Davorin Sekulić, Nedim Grabovica, Haris Memija, Didier Torche, Damir Ćumurović, Berjamin Nizić, Kemal Softić, Fuad Fočo, Ivan Šebalj, Samir Saletović, Tarik Saletović, Amer Kajmović, Elvis Barukčić, Feđa Krvavac, Edin Hadžihasić, Armin Durgut, Jasmin Brutus i Midhat Poturović.

Izložba će biti otvorena u 19.00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad